Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

Δεκάδες χιλιάδες πεινασμένα παιδιά στη Βρετανία.

Είχα ασχοληθεί και πάλι με τη φτώχεια στη Βρετανία με αφορμή ένα άρθρο του Ριζοσπάστη. Πολλοί παραπληροφορημένοι πολίτες αγνοούν τις διαστάσεις του προβλήματος.Διαβάστε την παρακάτω είδηση από τον χθεσινό Ριζοσπάστη για τα παιδιά που πεινάνε σε μια από τις πιο αναπτυγμένες καπιταλιστικές κοινωνίες στον κόσμο.

 Η φωτογραφία είναι από το channel4.com και δείχνει φτωχά παιδιά στο Stetchford του Birmingham στην Αγγλία

Πάνω από 100.000 φτωχά παιδιά στη Βρετανία πείνασαν το 2014, εξαιτίας της απόφασης του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να σταματήσει ή να περικόψει τα επιδόματα πρόνοιας των γονιών τους, διαπιστώνει έκθεση της εκκλησιαστικής οργάνωσης «Εκκλησιαστική Δράση κατά της Φτώχειας».
Η ίδια έκθεση εκτιμά ότι πέρσι κόπηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο επιδόματα πρόνοιας, πολλές φορές ακόμη και γιατί οι δικαιούχοι καθυστέρησαν να εμφανιστούν στα κέντρα εύρεσης εργασίας.
«Οι ποινές που επιβλήθηκαν δεν είναι ούτε αναλογικές, ούτε λογικές» σημειώνουν οι συντάκτες της έκθεσης που δημοσιεύτηκε το περασμένο 48ωρο σε βρετανικές εφημερίδες, επισημαίνοντας ότι εάν ένα παρόμοιο σύστημα είχε επιβληθεί στην αγορά εργασίας, τότε «θα είχαμε εργαζόμενους που θα έμεναν απλήρωτοι γιατί καθυστέρησαν στη δουλειά ή σε συνάντηση προσωπικού ή επειδή δεν πέτυχαν ένα στόχο και συνεπώς θα αναμέναμε έντονη δράση κατά των εργοδοτών»...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου