Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ενημέρωση για τη συμμετοχή μου στη Διαδικτυακή Συμμαχία Προοδευτικών Πολιτών.Του Red Star.

Το διαδίκτυο είναι ένας χώρος γεμάτος με διάφορες "ομάδες", σελίδες κινημάτων κλπ...

Κάθε δράση έχει και το ρίσκο της.


Τόλμησα λοιπόν τη δημιουργία μιας Διαδικτυακής Συμμαχίας, όπου θα συναντηθούμε "εικονικά" πάντα αγωνιστές και αγωνίστριες από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο !

Όποιος κάνει χρήση του FACEBOOK , μπορεί να επισκεφτεί τη σχετική σελίδα για να μάθει περισσότερα :https://www.facebook.com/DiaSPP


Η παραπάνω σελίδα είναι ενημερωτική για τη ΔΣΠΠ , αλλά όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη της ΔΣΠΠ θα πρέπει να δηλώσουν καταρχήν ενδιαφέρον και εφόσον συμφωνούν θα έχουν πρόσβαση στο γκρουπ μας, όπου διαμορφώνεται η στρατηγική της ΔΣΠΠ.

  Είναι η αρχή ενός φιλόδοξου εγχειρήματος.Μια προσπάθεια δημιουργίας μιας  ομάδας ενεργών πολιτών που θα συμμετέχει σε διάφορες κινητοποιήσεις με τελικό σκοπό της να βοηθήσει έστω και στο ελάχιστο βαθμό στη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας.

Παραθέτω ένα από τα κείμενα της παραπάνω σελίδας για να πάρετε όλοι μια γεύση.

 Είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε ένα νέο προοδευτικό κίνημα που θα αντιταχθεί στις επιλογές της Τρόικας και της συγκυβέρνησης.Ένα νέο κίνημα ,όχι αγανακτισμένων πολιτών, αλλά συνειδητοποιημένων πολιτών.Ένα κίνημα, που θα βρεθεί στις πλατείες και τους δρόμους όλης της χώρας και θα διαδηλώνει ειρηνικά αλλά και με παλμό και πίστη για το δίκιο του.Σε αυτό το κίνημα δεν χωρούν ακροδεξιοί-δήθεν αντιμνημονιακοί.Δε χωρούν τραμπούκοι και προβοκάτορες.Δεν χωρούν αγανακτισμένοι που δεν θέλουν κομματικές σημαίες και την παρουσία πολιτικοποιημένων πολιτών.Η Διαδικτυακή Συμμαχία Προοδευτικών Πολιτών θα συμβάλλει στη δημιουργία αυτού του κινήματος.Οι πολίτες που θα συμμετέχουν σε αυτή τη Συμμαχία, με την εμπειρία από τα λάθη του παρελθόντος θα προτείνουν τρόπους δράσης και κοινούς στόχους αποδεκτούς από όλους.

4 σχόλια:

  1. Μπορείς να δώσεις παραπάνω πληροφόρίες για το εν λόγω εγχείρημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με καθυστέρηση να πω, πως ακόμα είμαστε σε μια προσπάθεια συντονισμού με στόχο το Σεπτέμβρη να ξεκινήσουμε μια σειρά πρωτοβουλιών.Υπάρχει η επίσημη σελίδα της Συμμαχία http://diaspp.eu/ . σε δοκιμαστική φάση και αυτή. Προς το παρόν το ενδιαφέρον για συμμετοχή είναι μικρό, υπάρχει καχυποψία από πολλές πλευρές ,σε ένα εγχείρημα που θα δοκιμαστεί στη πράξη ούτως ή άλλως είτε είμαστε 15, είτε 15.000 άτομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από την ανακοίνωση που έχει ανέβει καθώς και από τις λίγες πληροφορίες που παραθέτεις είναι ενδιαφέρον. Αλλά φίλε μου είναι πολύ, μα πάρα πολύ ασαφές. Δύσκολο να συμμετέχει κάποιος σε μία τύπου ¨οργάνωση¨ όταν δεν βάζει συγκεκριμένα όρια σε μια σειρά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασφαλώς εκεί βρίσκεται και το πρόβλημα , στα όρια που θέτει ο καθένας πολίτης που συμμετέχει. Πρόθεση δική μου είναι να ενεργοποιηθούν πολίτες που απέχουν συνήθως από κινητοποίησεις των ταξικών δυνάμεων και να λειτουργήσει η ΔΣΠΠ συμπληρωματικά σε αυτές.Δεν γνωρίζω τι θα αποφασίσει η πλειοψηφία, αλλά προς το παρόν και όσο δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη γραμμή θα εισηγηθώ να καλέσουμε το κόσμο σε συμμετοχή μελλοντικών κινητοποιήσεων συνδικάτων.Αν επιθυμείτε να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες, επικονωνήστε στο email redgreece21@gmail.com ή στη διαδικτυακή σελίδα της ΔΣΠΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή